०८ असार २०८३, सोमबार

सबैभन्दा ठूलो जनावरः दिनमा दुई घण्टा मात्र सुत्छ

कात्तिक २०, २०७४
सबैभन्दा ठूलो जनावरः दिनमा दुई घण्टा मात्र सुत्छ
अफ्रिका जंगली हात्ती सबैभन्दा कम सुत्नेवाला स्तनधारी जनावर हो ।
एक अध्ययनका अनुसार वैज्ञानिकले जनावरको सुत्ने वानीको पत्ता लगाउन अफ्रिकी देश बोत्सवानकामा दुई हात्तीमाथि निगरानी राखेको छ ।

अध्ययनका अनुसरा चिडियाखानामा हात्ती सधै चार देखि ६ घण्टा सुत्छन् । तर आफ्नो प्राकृतिक आवास जंगलमा दिनमा दुई घण्टाको सुताइले उसलाई पुग्छ ।यी हात्ती रातको समयमा मात्र सुत्छन् ।

वैज्ञानिकले दुई हात्तीमा आफ्नो अनुसन्धान गरेका थिए, जो आफ्नो झुण्डका नेता थिए ।

salt training

कमेन्ट गर्नुहोस्